Køge Judoklub er en klub for alle børn, unge og voksne, som har lyst til motion, styrke, sjov, fællesskab og selvtillid.

Det er også en god metode at lære selvforsvar på.

Der er først og fremmest plads til bredden, men der er også nogle, der dyrker det på elite niveau.

For unge og voksne, der vil lidt mere, har Køge Judoklub et samarbejde med Amager Judoskole, hvor man kan træne med på passende hold.

Vi har nogle gange fællestræning med andre klubber for at få variation i træningen og få venskaber på tværs af klubberne.

Vi deltager i stævner rundt omkring i landet for dem, der har lyst, og udover de spændende kampe bliver der knyttet mange gode venskaber med dem, man kæmper med.

Til børne- og ungdomsstævnerne er der stor forældreopbakning, det gælder både kørsel, kagebagning, masser af støtte til hinandens børn, og hyggeligt socialt samvær.

Vi deltager også i judolejre, først og fremmest Gerlev Sommerlejr, arrangeret af Judo Danmark.
 
 
 
 

Hvad er judo: http://www.dyrkjudo.nu/

Judo er en moderne kampsport med japanske rødder og betyder Den Milde Vej.

Siden judo kom på det olympiske program i 1964, har det bredt sig til det meste af verden, og judo er i dag den 8. største sportsgren og den største kampsport på verdensplan og Judo dyrkes både som en krævende elitesport og på motionsplan.

Judo karakteriseres som en ”blød” kampsport, hvor det gælder om at kaste sin modstander på ryggen med forskellige teknikker eller at kontrollere sin modstander i gulvkamp ved hjælp af holdegreb eller låse.

 Hårde teknikker som spark og slag er ikke tilladt i moderne judo, hvor man i princippet kæmper af fuld kraft under kontrollerede forhold uden at volde skade på hinanden.

 Derfor træner man også på bløde måtter og man lærer bla. at falde uden at slå sig.

Træningsdragten er en judo-gi, en kraftig hvid bomuldsdragt bestående af bukser og en jakke, der holdes sammen af et kraftigt bælte.

Når man træner judo, får man brugt hele kroppen og det er glimrende motion.  Det er nemt at komme i gang med, men samtidigt vil både koordinations evne og balance blive sat på prøve.
 
 
Banner